dimarts, 6 de novembre del 2007

Intercanvis i dipòsits amb MNAC i MAC


Avui hi ha hagut roda de premsa per presentar els intercanvis i dipòsits d'obres amb el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) i el Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC). El Museu de Lleida inicia una etapa de col·laboració amb els dos museus nacionals per tal de propiciar actuacions conjuntes. El MNAC cedeix en dipòsit tres fragments de pintura mural procedents de la Col·legiata d'Àger, una figura de Sant Joan Baptista pertanyent al retaule gòtic de Sunyer i un capitell andalusí d'època emiral. La institució lleidatana, per la seva banda, cedeix una escena fragmentària de l'Epifania del retaule de la cripta d'Àger i un fragment de pintura mural romànica de Sant Joan de Boí. D'aquesta manera, tant el Museu de Lleida com el MNAC completaran les seves col·leccions. Tant de bo aquesta col·laboració continuï!!


Per la seva banda, el Museu Arqueològic de Catalunya (MAC), mercès a un contracte de comodat (una cessió, vaja!), cedeix en dipòsit al Museu de Lleida 39 objectes arqueològics que completaran el recorregut de l'exposició permanent en els seus àmbits ilerget, baix imperial i andalusí.


A la roda de premsa hi han assistit tots els membres de la Comissió Executiva, la directora del Museu de Lleida, la del MNAC i el del MAC. Després han posat tots junts (al fons es pot veure l'edifici nou del Museu).