dimarts, 6 de maig del 2008

Esport i art

El passat 29 d'abril es va inaugurar a la sala d'exposicions temporals del Museu de Lleida la mostra "Camps de joc", formada per una selecció de cinquanta obres d'art del fons del Centro Superior de Deportes (CSD), que tenen en comú la unió entre l'art i l'esport. L'esdeveniment s'inclou en el programa d'activitats programades aquest any a Lleida amb motiu de la celebració de Lleida-Ciutat Europea de l'Esport. Els encarregats d'inaugurar oficialment la mostra van ser la Secretària General del CSD, Carmen Simón, i l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, entre d'altres autoritats.

Les obres formen part d'un fons que va encetar Joan Antoni Samaranch l'any 1967. Aquest fons s'ha anat nodrint d'objectes exposats, bàsicament, a les Biennals Internacionals de l'Esport en l'Art (BIDA). Normalment, aquestes obres es troben ubicades als passadissos i despatxos del CSD, i no hi ha moltes ocasions de contemplar-les públicament. Entre les peces exposades a Lleida hi ha obres de Joan Brossa, Josep Guinovart i Eduardo Úrculo, entre d'altres.

L'exposició, que es podrà veure fins al 15 de juny, és la primera que acull la sala d'exposicions temporals del Museu de Lleida.