dimecres, 31 de desembre del 2008

Orígens


Fins al 15 de febrer es pot veure a la sala d'exposicions temporals del museu la mostra "Orígens", que exhibeix una vintena de peces de ceràmica dels artistes Jordi Marcet i Rosa Vila-Abadal. Són obres que ens volen fer reflexionar sobre els nostres orígens i que ens remeten al Gènesi, llibre de l'Antic Testament que ens convida a buscar el sentit de la nostra existència. Però més enllà de la profunditat del concepte, l'exposició és també molt bonica de veure...i de sentir, perquè la música que acompanya el recorregut és tant o més important que els objectes exposats.
En Jordi i la Rosa treballen a quatre mans i, per fer això, cal una enorme i evident complicitat tant en la feina com en la manera de pensar i transmetre allò que volen a través de les seves creacions. L'exposició és blanca i negra, però també vermella i blava, terrestre i espiritual. Hi ha una gran extensió de dits que, mirant enlaire, sembla un camp cultivat mogut pel vent; hi ha un quadre format una multitud de peces que representen rostres humans; també un seguit d'esferes que tenen els seus homòlegs en unes plates; o un retaule blanc amb la figura, apenes visible, d'un ésser humà; i dues de les que més m'agraden: una catifa rodona formada per milers d'ulls (tots negres, per això) i una peça que representa flors vermelles i blaves.
"Orígens" està organitzada en col·laboració amb L'Albergueria, Centre de difusió cultural del bisbat de Vic, on es va poder veure durant l'any 2007.