dilluns, 11 d’abril del 2011

Joves i amb talent





Un any més, l'Orfeó Lleidatà i el Museu de Lleida han col·laborat en l'organització del cicle de concerts 30 minuts de música, que va finalitzar aquest diumenge amb l'actuació de Berta Puigdemassa. El cicle, format per quatre concerts, dos dels quals han tingut lloc al Museu i els altres dos a la Seu Vella, és ja el tercer any que se celebra a Lleida.

El 3 d'abril, els violinistes Roger Junyent i Cecilia Clares, sota el nom d'Atrium Ensemble, van interpretar obres del barroc i del preclassisme de Telemann, Tessarini o Boccherini, a més d'una peça dels germans Pla, poc coneguts però molt vinculats a les Terres de Lleida. El Roger, que feia doblet al vespre amb la Julià Carbonell, i la Cecilia, provinent d'una gran família de músics, van omplir l'espai de la capella del Museu, on estan exposades les obres del Barroc, amb la música dels seus violins.

Diumenge 10 d'abril va ser el torn de l'arpista lleidatana Berta Puigdemassa. Ella, que viu a París i que és membre de l'orquestra Ostinato a la capital francesa i de la RIO (Royal Improvers Orchestra) a Amsterdam, va arribar al Museu amb la seva arpa disposada a oferir un tastet de la seva tècnica. La seva família, els seus amics i els amants de la bona música van omplir els concerts de la Berta, que comparteix amb el Roger i la Cecilia la seva joventut i el seu talent.

1 comentari:

Romanorum Vita ha dit...

Hola,

En ocasió de la XIII edició del Festival Tarraco Viva i de la inauguració de l'exposició Romanorum Vita a Tarragona, us volem donar aquest projecte de divulgació històrica de l'Obra Social "la Caixa"

Romanorum Vita permet conèixer la vida quotidiana dels habitants d’una ciutat de l’Imperi Romà en època Imperial (s. I d. C). a través d'una exposició itinerant que et convida a passejar per un carrer i visitar una domus. L’exposició us situarà a l’any 79 d. C, en plena època Imperial i poc abans de la destrucció de Pompeia. Escenografies, projeccions audiovisuals i textos informatius es complementen amb elements sonors i fins i tot olors, creant una experiència innovadora.

Però Romanorum Vita no s'acaba en l'exposició, que també podeu visitar virtualment (http://multimedia.lacaixa.es/lacaixa/ondemand/obrasocial/interactivo/romanorumvita/cat/visita_virtual.htm).

Al nostre blog (http://www.romanorumvita.com/?lang=ca) podeu trobar les darrers noticies del projecte, i participar creant audioguies, penjant fotografies de jaciments romans d'Espanya al nostre grup del Flickr (http://www.flickr.com/groups/romanorumvita/) i fent comentaris al nostre blog.

Ens agradaria molt comptar amb la vostra participació, i també que féssiu difusió del nostre projecte.

Si aneu a Tarragona els propers dies aprofitant Tarraco Viva, us convidem a penjar o fer-nos arribar les vostres fotografies, vídeos i àudios de la Tarragona Romana i del Festival.

Moltes gràcies per la vostra atenció!

Ens veiem a Romanorum Vita i a Tarraco Viva!

Romanorum Vita
info@romanorumvita.com
Obra Social "la Caixa"