dijous, 13 d’octubre del 2011

Donació dels Amics del MuseuL'Associació Amics del Museu de Lleida ens ha fet una important donació. Es tracta d'una cinquantena de llibres especialitzats en art que un dels seus socis, Feliu Izard, ha volgut donar al Museu. Dimarts passat es va fer l'acte públic de la donació i en Feliu es guardava una agradable sorpresa a la màniga: un volum de fascicles amb còpies de pintures romàniques catalanes realitzades per Vallhonrat. Aquesta va ser la cirereta que culminava la valuosa donació.

Entre aquesta cinquantena de llibres trobem algunes joies com A History of Spanish Painting, de Chandler Rathfon Post (Harvard University Press, 1930); Las pinturas murales románicas de Cataluña, de Josep Pijoan (Col·lecció Monumenta Cataloniae, Ed. Alpha, 1948); catàlegs de museus com el Metropolitan de Nova York o l'Isabel Stewart Gardner Museum de Boston, a més de diverses publicacions sobre art medieval.

Durant l'acte, la directora del Museu, Montserrat Macià, va destacar la generositat dels Amics envers el Museu de Lleida i va agrair la seva sensibilitat. Els Amics, de la mà de la seva presidenta, Núria Oliva, van manifestar el seu desig que els llibres quedessin instal·lats a la biblioteca del museu, a disposició dels investigadors que els vulguin consultar.